Hack je padelvakantie: PadelEffect in Alicante

padelvakanties
19 dec. 2024
Leestijd 6 minuten
8
4
2
Avatar
Author
Albert Flores

Padel is dé sport van deze tijd. Het aantal padelbanen in Nederland wordt in december 2024 geschat op ongeveer 2700, terwijl dit er in 2021 nog 'slechts' 755 waren. Volgens een onderzoek van Padelgids.nl hebben ruim 500 duizend mensen padel gespeeld in november 2024. Dit is een record, maar het wordt bijna elke opvolgende maand verbroken. Samen met de groei van het aantal padelbanen en spelers groeit ook het fenomeen van de ‘padelvakantie’. Tijdens zo’n vakantie, die door verschillende aanbieders wordt gefaciliteerd in Spanje en Portugal, kan je naast genieten van de zon en cultuur, je padelskills verbeteren onder begeleiding van een trainer.

Wij bij PadelEffect zijn in 2024 op een padeltrip geweest in Alicante. Dit hebben we echter niet gedaan via een aanbieder: we hebben zelf de vlucht, accommodatie en trainer geregeld. Na een kostenonderzoek hebben we 400-500 euro bespaard op deze vakantie. Met het ‘hacken’ van je padelvakantie bedoelen we dat je goedkoper uit kan zijn dan wanneer je via een partij zo’n vakantie boekt. Wij waren tevens zeer te spreken over onze begeleider Cristian Revell. Al met al hebben wij vier dagen lang genoten van een zonnige én sportieve vakantie.

Waarom op padelvakantie?

Waarom zouden we padel, onze nieuwe passie, niet combineren met een zonnige en gezellige vakantie in een warm land? Spanje is hét land in Europa voor padel: de sport is al sinds begin deze eeuw enorm populair in het Zuid-Europese land. Spanje faciliteert (samen met Argentinië) de beste padellers ter wereld. Padel is na voetbal de tweede sport van Spanje. Veel mensen denken dat padel uit Spanje komt, maar het is oorspronkelijk ontstaan in Mexico. Vrij snel na het ontstaan van padel in de jaren ’60-’70 in Mexico, heeft het zich uitgebreid naar andere Latijns-Amerikaanse landen en Spanje. Als je in Spanje gaat padellen of les volgt, is het niveau over het algemeen wat hoger. Logisch, want de sport staat daar al langer in de schijnwerpers dan in Nederland.

Daarnaast is Spanje een heel prettig vakantieland. We hoeven niet uit te leggen waarom, want het is voor veel Nederlanders hét vakantieland. Lekker de zon opzoeken, de cultuur verkennen en nieuwe gerechten ontdekken. Het element padel kan wat ons betreft niet meer ontbreken in onze trips naar Spanje. Het is een gezellige bezigheid als je met een groepje op reis gaat en je verbetert tegelijkertijd je padelskills.

Hoe hebben we het geregeld en wat waren de kosten?

Als je op Google een simpele zoekopdracht uitvoert voor padelvakanties, kom je verschillende aanbieders tegen. Je betaalt al snel 600-700 euro voor een padelvakantie, waarbij de vlucht en transfers nog niet inbegrepen zijn. Wijzelf streefden naar vrijheid: we wilden niet vastzitten aan de tijden en trainers die de aanbieders ons geven. Daarom hebben we alles zelf geregeld. Onze kosten ongeveer (per persoon):

  • Retourvlucht naar Alicante: 270 euro

  • Vervoer naar accommodatie: 40 euro

  • Airbnb voor drie nachten: 213 euro

  • Zes uur padelles als duo bij Cristian Revell: 120 euro

De totale kosten voor de vakantie, exclusief eten en drinken, zijn dus 643 euro.

Hack je padelvakantie sessies in Alicante
Tijdens de sessies gingen we in op verschillende spelsituaties en techniek-oefeningen. Als gevolg van de trainingen zijn spelelementen zoals onze veldcoördinatie en techniek aanzienlijk verbeterd.

Voor- en nadelen aan zelf regelen van padelvakantie

Het zelf regelen van je padelvakantie, zonder tussenkomst van een derde partij, kan voordelig en op sommige vlakken nadelig zijn. Hieronder zetten we de voor- en nadelen op een rij.

Voordelen:

  • Je kan zelf je schema bepalen

  • Je kan je eigen trainer regelen, wat je controle geeft over de prijs

  • De volledige aandacht van de trainer is gericht op jou en je partner, niet op andere groepjes

  • Goedkoper, want de kosten voor training en accommodatie kan je eenvoudig splitsen

  • Geen aanpassing aan een lager niveau: padelvakanties via een organisatie vinden vaak plaats in groepen, waarbij je het niveau van de andere spelers vooraf niet kent

Nadelen:

  • Het zelf regelen van reis, vervoer en trainingen vereist veel coördinatie

  • Geen netwerkeffect: een padelvakantie via een organisatie wordt vaak in groepsverband georganiseerd

  • Bij een pakket via een organisatie wordt alles voor je geregeld, waar wij het dit keer allemaal zelf moesten doen

Over de ervaring

De reis vonden wij fantastisch. We hadden een groep van vier mensen en konden snel schakelen toen een van ons het idee opperde. We kozen ervoor om vier dagen in Alicante te verblijven. Ons schema zag er als volgt uit:

  • Donderdagochtend aangekomen, in de avond training.

  • Vrijdagochtend en -avond training.

  • Zaterdagochtend, -middag en -avond training.

  • Zondagmiddag terugvliegen naar Nederland.

Naast onze trainingen hadden we een ontzettend leuke tijd met de groep. Het uitrusten en eten op het terras voelde zelfs nog beter dan tijdens eerdere vakanties in Spanje!

Over de trainer

Onze trainer was Cristian Revell. We namen contact met hem op via zijn Instagram. Een kennis van ons had al eens les van hem gehad bij XNRGY en was zeer positief over hem. Cristian is een ervaren coach met een goed gevoel voor humor. De lessen konden we zelf inplannen, waardoor we volledige vrijheid hadden.

Bekijk de recap-video via onze Instagram

Tijdens deze vakantie hebben we prachtige opnames gemaakt met onze drones. We hebben hiervan een video gemonteerd, die we gedeeld hebben op Instagram. Je kan deze video onderaan dit artikel vinden. Verder delen we via onze Instagram leuke content over padel. Bezoek verder ook onze website voor de beste padelrackets tegen de beste prijs en lees onze blog voor alles rondom onze nieuwe favoriete sport.


Gerelateerde categorieën:

Padelracket deals

Leestijd 6 minuten
Deel dit bericht: